Algemene Periodieke Keuring (A.P.K.)

De Algemene Periodieke Keuring (A.P.K.) is een veiligheids- en millieukeuring en is sinds 1985 verplicht voor alle voertuigen in Nederland. Nieuwe benzine auto’s moeten vier jaar na ingebruikname voor het eerst A.P.K. gekeurd worden. Vervolgens twee keer om de twee jaar en hierna ieder jaar opnieuw. Nieuwe diesel of LPG auto’s moeten voor het eerst drie jaar na ingebruikname worden gekeurd en daarna ieder jaar. De afloopdatum van de keuringsperiode is te vinden in het keuringsrapport of kan via de website van het RDW worden opgevraagd.

Een auto mag tot twee maanden voor de einddatum van de A.P.K gekeurd worden. Bij goedkeuring wordt de oude datum verlengd. Indien een auto twee maanden voor de afloop van de huidige periode opnieuw wordt goedgekeurd, geldt de nieuwe periode twee maanden langer.

De Keuring

De A.P.K. controle wordt uitgevoerd door de A.P.K. keurmeester. Tijdens de keuring let de keurmeester op aspecten welke invloed hebben op de verkeersveiligheid en het millieu. Voor de verkeersveiligheid zijn dit onder andere: wielophanging, banden, remmen, schokdempers, stuurinrichting, verlichting, carroserrie, claxon en gordels. Afhankelijk van het type auto (benzine,  LPG of diesel) en het bouwjaar let de keurmeester in het kader van het milieu op uitlaatgassen en (grote) olielekkages

Het is mogelijk om een A.P.K. keuring te combineren met het (reguliere) onderhoud van uw auto. Neem contact op voor de mogelijkheden.

RDW erkenning

Ons bedrijf is erkend door de RDW als een A.P.K. keurstation. Als zodanig mogen wij voertuigen keuren en vervolgens afmelden. De keuring zal altijd gebeuren door een A.P.K. keurmeester.

Wilt u uw auto laten keuren of heeft u overige vragen over de kosten? Bel ons dan op: 0321-336377